fotoarts.pl - foto forum :: Zobacz temat - Jaka lampa błyskowa do Sony A300
forum fotoarts.pl
FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: Czat ( ) :: katalog stron foto

Jaka lampa błyskowa do Sony A300

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - foto forum Strona Główna -> Fotografia cyfrowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
makig

młodszy wyjadacz
młodszy wyjadacz

Pomocy: 2
Aparat: Sony Alfa 300 - pomyśl dwa razy zanim kupisz : )

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 4:56 pm    Temat postu: Jaka lampa błyskowa do Sony A300 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!

Zakupiłem właśnie nowy aparat Sony A300 i mam pytanie. Jaką lampę błyskową do niego sobie sprawić ?

Zastanawiam się między tymi trzema:
1.SUNPAK PZ42X http://allegro.pl/item513556818_sunpak_pz42x_do_sony_a100_a200_a300_a350_a700_a900.html
2.Sony HVL-F36AM http://allegro.pl/item516919052_fotoit_sony_hvl_f36am_sklep_wawa_0502110111.html
3.Sony HVL-F42 AM http://allegro.pl/item514655660_sony_hvl_f42_am_katowice_raty_cena_789.html

Czy Sony HVL-F36AM będzie działaś normalnie (automatyczna współpraca) z A300, bo to chyba starszy model?
Może jakaś inna propozycja ?

www.bolbot.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mkania
Ostrzeżenia : 2
Aktywny Użytkownik
Aktywny Użytkownik

Aparat: 400d, zenek12xp

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 5:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sunpaka nawet nie bierz pod uwagę, chińskie wynalazki są delikatne i awaryjne
i 2 i 3 będzie normalnie współpracować, stopka pasuje (nie minoltowa), raczej podobna specyfikacja ale wiadomo 42 lp to nie 36 a mocy nigdy za wiele. Pewnie jakimiś duperelami się jeszcze różnią Wink

z innych to sigma 530 albo metz 48 tylko że nie wiem czy są w wersjach pod sony. ten metz zbiera wiele pozytywnych opinii i kosztuje mniej niż 700zł (680 na ceneo z tego co pamiętam )

PS
też jestem na kupnie ino system nie ten Very Happy ja mam dylemat pomiędzy 430exII a metzem 48.... ostatnio coś podrożało...damn

makig

młodszy wyjadacz
młodszy wyjadacz

Aparat: Sony Alfa 300 - pomyśl dwa razy zanim kupisz : )

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli grono się zawęziło Metz 48 czy Sony HVL-F36AM . Co polecilibyście bardziej Smile ?

www.bolbot.com
Powrót do góry
kolec7

stary wyjadacz
stary wyjadacz

Pomocy: 49

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 10:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bierz Metz'a.

www.adamczak.pl
Powrót do góry
malutki

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik

PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 11:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
odgrzeje troche temat, makig zdecydowales sie ne tego Metz'a?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Artoo

młody wyjadacz
młody wyjadacz

Pomocy: 4
Aparat: zapłonowy

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pozno, ale dopisuje sie do Metz'a. Mam Metza 48 do Nikona i smiga bardzo ladnie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum fotoarts.pl - foto forum Strona Główna -> Fotografia cyfrowa Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: