| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek
Gość
|
|
| Niedawno kupiłem sobie statyw velbon cx-440 jestem z niego zadowolony jest odpowiednio wysoki i uważam że odpowiednio stabilny jak na moje skromne wymagania ale statyw jest wyposażony w tak zwaną szybko złączkę co jest bardzo wygodnym rozwiązaniem i w tej części tkwi mój problem ponieważ gdy wszystkie śruby regulujące ustawie tak żeby głowicą wygodnie można było regulować (nie za słabo i nie za mocno) i gdy aparat jest ustawiony w pozycji pionowej często dochodzi do przestawienia tej właśnie szybko złączki zamocowanej w aparacie problemu by nie było gdyby gniazdo statywowe było stalowe niestety używam batery pack i ma on gniazdo plastikowe moja obawa przed zbyt mocnym przykręceniem jest chyba uzasadniona (chyba każdy kiedyś zerwał gwint). Czy zetknęliście się z takim problemem i jego rozwiązaniem. Fakt że sam nie jestem bez winy ponieważ nie lubię używać do ustawiania aparatu uchwytu przy głowicy (taki bom nie wiem jak to nazwać) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hicks Ostrzeżenia : 1 stary wyjadacz

|
|
No coz albo rybki albo akwarium ...... jesli zerwiesz gwint to ewentualnie pozostanie ci wklejenie jej na stale do gniazda. Albo poprostu zainwestuj w pozadny statyw. _________________ Nigdy nie mów że czegoś się nie da zrobić,
dlatego że zawsze znajdzie się debil z inicjatywą,
który nie wie że tego się nie da zrobić, i to zrobi !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek
Gość
|
|
| Inwestycja w lepszy statyw ? mam go miesiąc to już by było przegięcie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hicks Ostrzeżenia : 1 stary wyjadacz

|
|
No to musisz uwazac niestety ....... chyba ze masz wymienna glowice to pozostaje inwestycja w lepsza glowice _________________ Nigdy nie mów że czegoś się nie da zrobić,
dlatego że zawsze znajdzie się debil z inicjatywą,
który nie wie że tego się nie da zrobić, i to zrobi !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacek
Gość
|
|
| Zacznę się przyzwyczajać do tego uchwytu przy głowicy chociaż najlepiej to bym go wymontował bo wydaje mi się że jak na razie to bardziej przeszkadza niż pomaga w ustawianiu aparatu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kolec7
stary wyjadacz

|
|
Tez mam chłopie Velbona od paru miesięcy.
Na początku nie mogłem się przemóc do tej gajgi, ale to jest na dłuższą mete wygodne - zachęcam.
Płytkę szybkiego mocowania nigdy nie przykręcisz dostatecznie mocno ręką, no chyba, że jesteś men. Ja używam da tego zawsze monety jako śrubokręta (w to wycię cie w śrubie mocowania).
Myślę, że tym nie zerwiesz gwintu. _________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
www.adamczak.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|