| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
psycho
Gość
|
|
| Witam wszystkich! Aktualnie uzywam canona eos 33 + ef 50mm f/1.8 i jestem z tego zestawu niezmiernie zadowolony... ale poszukuję czegoś dłuższego i tu zaczynają się schodki... co wybrać. Zastanawiałem się nad canonami : ef 100-300 mm usm , 70-210 mm f/4 macro - czy mogę prosic o opinie na temat tych szkieł... ewentualnie jakies inne propozycje z tej samej półki klasowo-cenowej. Z góry dziękuję wszystkim i pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rave
stary wyjadacz

|
|
| hmm ja sie nieznam na szklach od armaty(canona) ale mysle ze 70-210 bylby lepszy optycznie, tak mi sie tylko wwydaje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fotam
cool użytkownik

|
|
Nie wiem nic o canonie, ale gdzieś słyszałem dużo dobrego o 70-210 f4 tyle że był chyba z L na końcu a nie macro. _________________ Błądzić jest rzeczą ludzką. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Incuba

|
|
ja takze slyszalem i ogladalem fotki z uzyciemobiektywu Canon EF 70-200mm f/4.0 L, fakt ze byl na D60,
przyklad z http://www1.photosig.com/viewuser.php?id=57310, gosc jest z polski takze mozesz do niego napisac i sie dowiedziec czy jest zadowolony  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emo
stary wyjadacz

Dołączył: 14 Lis 2002 Posty: 2651 Pomocy: 6 Skąd: Z drugiej strony lustra...... Aparat: "6 cali miedzy uszami "
|
|
!00-300 USM jest w miarę dobry . 70-2100 jest o wiele lepszy optycznie od 100-300 USM. Pomysl ewentualnie o 100-300 F5,6 EF L stare szkło al eciemne ale naprwde dobre optycznie ze starych Lek były jszcze produlkowane 70-200 F4 albo4 ,5 nie jestem pewien L EF i 50- 200 L to wezystko stre wersje jeszcze do Eosa1 i cięzko je dostać bo kto ma raczej sie nie pozbywa odpowiednio takie same szkła tylko bez L tez produkowwano . Najlepszy byłby 70-200 F4,0 USM L ( biała rurka) jakośc optyki rewelka (Jak na zoom) Ale ta cena 2500-3600 zależy od stanu i czy ma papiery tańszy jest 100-300 F5,6 L około 1300zł-1500zł zależy od stanu . _________________ "Czy wiesz czym jest MATRIX ? " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rave
stary wyjadacz

|
|
| no tak jak sadzilem wlasnie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
psycho
Gość
|
|
| Dzięki wielkie ale... wiem że ef 70-200 f/4 L jest rewelacyjny... ale spotkałem właśnie 70-210 ze stałym swiatłem 4 i funkcyjką makro... w necie nie moge nic znaleźć na jego temat-może to dlatego, że uż dawno nie jest produkowany |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emo
stary wyjadacz

Dołączył: 14 Lis 2002 Posty: 2651 Pomocy: 6 Skąd: Z drugiej strony lustra...... Aparat: "6 cali miedzy uszami "
|
|
To sklo o którym piszesz jest świetne optycznie i mechanicznie ( stosunku do obecnych plastików Lek nie wliczmy to inna bajka ) Nie ma USM tylko EF silnik ten wydaje wysoki gwizd i to chyba jedyna wada tego szkłą ale jednocześnie cholernie szybko ostrzy jak cena jest przysrtępna to łykaj  _________________ "Czy wiesz czym jest MATRIX ? " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
psycho
Gość
|
|
| Dzieki Emo. Mam nadzieje ze mowisz o obiektywie ef 70-210 f/4 Macro... tez slyszalem ze jest b.doobry optycznie... nie wiem jednak cze te 900 to dobra cena- oczywiscie stan jest b.dobry. Jesli ktos slyszal cos o innych obiektywach tej klasy cenowej to tez prosze o kontakt[/list] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emo
stary wyjadacz

|
|
Zależy czy to wersja usm czynie jeżeli nie usm to cena 600buyłby raczej bardziej na miejscu ale ja kjest 70-200 USM makro to 900 jest dobra cena jeżeli stan obiektywu jest idealny z drugiej strony jak ten bez usma EF tez jest w stanie idealnym to pewnie tez bym wzioł to solidne konstrukcje choc USm ma w sobie juz więcej plastkiku . Będzie wiedzialczy to usm czy albo po napisie na korpusie albo po tym ze a kurna prześle ci zdjęcia usm i nie usm .Pasi? _________________ "Czy wiesz czym jest MATRIX ? " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
psycho
Gość
|
|
| To na pewno nie USM. W takim razie dzięki za opinię... nie iwesz jeszcze w jakiej skali odwzorowania macro w nim działa bo na obudowie nie jest nic napsane?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emo
stary wyjadacz

|
|
Nie ale pewnie z1do3 albo4 generalnie makro jak makro . Jak chcesz prawdziwe makro t onajtaniej przejściówka M42 pierścienie pośrednie i np sonnar 135mm F2,8 albo 3,5 zeissa jena  _________________ "Czy wiesz czym jest MATRIX ? " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hicks Ostrzeżenia : 1 stary wyjadacz

|
|
Jesli myslisz o bardzo dobrej jakosci optycznej to zainwestuj w zoomy z "L" na koncu sa bardzo dobre choc niestety drogie jesli cena jest dla ciebie zapora to zafunduj sobie 70-210mm . _________________ Nigdy nie mów że czegoś się nie da zrobić,
dlatego że zawsze znajdzie się debil z inicjatywą,
który nie wie że tego się nie da zrobić, i to zrobi !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Upeter
Gość
|
|
"L" Canona to super obiektywy bawilem sie wlasnie 70-200/4. Jest to sprzęt wart zainteresowania. Cicho i szybko ostrzą, i ladnie rozmywają tlo.
A czy myslaleś nad czymś niezależnym.
Chociaż bedzie wolniejszy to cena jego bedzie nizsza.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emo
stary wyjadacz

|
|
Ja powiem tak . K0ompromis zawsze jest rozwiązaniem połowicznym.  _________________ "Czy wiesz czym jest MATRIX ? " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|