| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rain
Nowy Użytkownik

|
|
Witam. Jako, iż jestem nowy wypada się przedstawić. Nazywam się Kamil, jestem z Gliwic. Fotografią interesuję się od jakiegoś czasu (zwłaszcza cyfrową obróbką) no i niedawno napotkalem problem (zaznaczam, że zapoznałem się z regulaminem i przejrzałem wątki na forum- być moze nieumięjętnie szukałem ale nie znalazlem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Jesli temat istnieje, proszę o link a ten temat można zutylizować, gdyż nie chcę wam śmietnika robić ).
Do rzeczy: Mam fotkę i zastanawiam się, czy można jakimś sposobem taką poświatę usunąć?
Co zrobić, aby było to mniej lub najlepiej prawie w ogóle nie widoczne (jestem świadom tego, iż całkowicie wyeliminować się pewnie tego nie da). Dzięki z góry za pomoc  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Perek Ostrzeżenia : 1 młodszy wyjadacz

Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 390 Pomocy: 5 Skąd: Kudowa Zdrój / Wrocław Aparat: jest
|
|
witam Kamil, chodzi Ci o tą linie jasna na lesie? Wystarczy wsiąść w Photoshopie ściemnianie (O) ustawić na światła z 10% i przejechać po tym jasnym z raz czy dwa pędzelkiem odpowiedniej grubości. Nie powinno być śladu rzucającego sie w oczy.  Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rain
Nowy Użytkownik

|
|
| Używam CPSP. Jak myslisz,- czy tam opcja sciemniana też będzie wystarczająca? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Perek Ostrzeżenia : 1 młodszy wyjadacz

Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 390 Pomocy: 5 Skąd: Kudowa Zdrój / Wrocław Aparat: jest
|
|
| Rain napisał: | | Używam CPSP. Jak myslisz,- czy tam opcja sciemniana też będzie wystarczająca? |
nie mam pojęcia co to jest, tak wiec nie wiem :/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bono
Moderator

Dołączył: 16 Sty 2003 Posty: 3526 Pomocy: 17 Skąd: z łona matki
|
|
zawsze w takich sytuacjech cisnie mi sie na usta: zrobic zdjecie tak by tej poswiaty nie bylo.tak jest prosciej. fotografowanie to praca glowa i aparatem...czysta przyjemnosc. _________________ Głowa robi zdjęcia, nie aparat.
www.bonecki.com Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rain
Nowy Użytkownik

|
|
| Perek napisał: | | Rain napisał: | | Używam CPSP. Jak myslisz,- czy tam opcja sciemniana też będzie wystarczająca? |
nie mam pojęcia co to jest, tak wiec nie wiem :/ |
Corel Paint shop pro.
Bono Oczywiscie masz rację, ale ja nie zapytałem, jak robić zdjęcia, żeby nie było tej poświaty tylko jak ją usunąć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bono
Moderator

Dołączył: 16 Sty 2003 Posty: 3526 Pomocy: 17 Skąd: z łona matki
|
|
to tez tylko uzupelnilem odpowiedz kolegow,tak na future  _________________ Głowa robi zdjęcia, nie aparat.
www.bonecki.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|